The Lord’s Prayer

As a believer, I was taught to forgive your enemies. In Matthew 5:39, “But I say to you, Love your enemies and pray for those who persecute you.” To turn your right cheek if they slap your left’s and bla bla bla.

I will not fight the Scripture who aged more than 2000 years. Have no guts, not that crazy. LOL. Furthermore, there’s nothing good coming from holding grudges. In fact by forgiving, we benefial more. So, about 2 weeks ago I start the process, resting my soul in God’s hand and it feels just right. After a long journey, I finally can let go, release and be at peace. 😊☺️ It’s relieving. So serene.

I still keep a safe zone though.

Monday has just begun and I’m gonna recite this Lord’s Prayer to start the day. Hope you guys have a wonderful day and wish you great week ahead. God bless!

Pic’s from christianitytoday

 

Tentang Kenangan

Menemukan beberapa foto lama saat tadi pagi main ke rumah Mamak. Saya bertanya kenapa masih dipajang aja padahal banyak foto baru yang lebih bagus dan jawaban mamak sederhana. “Mamak senang lihat gimana kalian bertumbuh. Ini kenangan mamak saat kalian masih kecil-kecil.”

Ah, mamak. Peluk sayang.

With my little sis and little bro on our vacation at Sheraton Jogja. Circa tahun 2002. Mom said I’ve been color coordinated since long ago. But wait, pink and blue? What was in my mind at that time? 🤦🏻‍♀️😅
20kg lalu waktu masih remaja 😅 Rambut saya dulu setebal itu.
Untrimmed eyebrows and baby fat on my cheeks 😅😅 gosh, long time ago.

Power of Influence

Tidak seperti biasanya saya ada waktu luang kemarin malam. Ya iyalah, libur gitu lho. Hahaha. Akhirnya jadi ikut Kebaktian Wanita Tengah Minggu. Boleh dong ya sesekali menyegarkan diri dengan siraman rohani yang sejuk? Yang bikin hati adem, enteng dan bahagia? Syukur-syukur kadar keimanan jadi bertambah. Hehehe.

Sejak Februari, ini sudah beberapa kali saya ikutan kebaktian tengah minggu. Masih bolong-bolong banget sih tapi ya mulai rajin. Hehehe. Awalnya iseng tapi lama-lama seru juga. Is this is a sign that I’ll be more religious? I dunno. Hahaha.

Anw, tema khotbah dan diskusi kali ini cukup menarik. Tentang bagaimana perempuan memberi pengaruh kepada lelaki.

Baca lebih lanjut

What’s New?

Her name is Dewi. I’ve known her almost a decade ago on her first move to Jakarta. We rarely meet up but our heart connects in a way.

On her last birthday I wrote her long letters. My first hand-written letter this year. I didn’t understand it but felt like there’s this urge telling me to take special time writing it.

So I took time. In result the Bday gift was late being sent.

Only after I sent it I understand why the universe did that. Dewi said she burst into tears as the letter seems like answering her wanders for the past several months. And by that I knew, I knew we need to catch up over a cup of coffee (our fave liquid. Lol).

So one noon we’re sitting at Pison Coffe next to Grand Indonesia. Catching up. We talked and talked. I told her I was astonished by her and Epat’s achievement, how I was proud of them. Really I am. Then she asked me what’s new about me. So I told her recent occurrences in my life. She smiled. A very warm one and some comforting words uttered afterwards.

A friend knows. A friend understands. Thank you for our friendship Dewi. Thank you for inspiring me to push myself training for a 100 km cycling. I am working on it. ☺️ Thank you for always reminding me that your ears are always ready, by that I know you have my back.

Let’s do it again soon. Make it longer next time. Love you, always. You, cute girl with the bangs! 😊😁

Training for a 100 KM Cycling

Inspired by @Dewikr and @tiyokpras who have been doing 100 km as easy as breathing, I plan on doing it too. So the past two months I’ve been rebuilding my stamina, developing my endurance and durability and training myself for this milestone. Boy, I am nervous. 😅

Anyway, couple of weeks ago I was challenged by Adrian to go for 60 km and I just did it! I managed to cycle that far. Hopefully soon can go for a 100 km. I’ve got the best cycling buddy who’ very determined on pumping my spirit up. Eventhough sometimes his short comments were quite annoying. 😅🤦🏻‍♀️

“Itu tanjakannya dikit doang kok. Pendek gitu.”

“Kan abis makan mie ayam, lewat flyover aja ya.”

“Baru 40 km, belum capek kan?”

“Average speed-nya dinaikin dikit ke 17-18kph.” (Padahal gue udah megap-megap 😅).

See, super annoying, right? 😅😅 Still I am aiming for a 100 km, wish me luck!

Best cycling buddy slash bodyguard. Lol

Dikelilingi Orang Baik

Kali kedua beribadah memperingati Kenaikan Yesus Kristus saat pandemi. Jujur, udah kangen banget ke gereja tapi ya mau gimana lagi sementara ini masih daring dulu. Ohya, Firman Tuhan peringatan kali ini diambil dari kitab Pengkhotbah 3 mengenai ketetapan Tuhan.

Untuk segala sesuatu ada masanya, untuk apapun di bawah langit ada waktunya.

Baca lebih lanjut

Your English Tutor for Today

Sekitar 2 bulan lalu seorang kolega (eh keknya lebih tepat disebut teman karena kami nggak cuma ngobrolin kerjaan aja) menawari saya mengajar kelas Bahasa Inggris Terapan untuk sekolah kedinasan di kantor kami. Terus terang saya kaget, sudah lama rasanya sejak terakhir saya mengajar. Seingat saya di tahun 2013. Begitu mulai hamil Basti, langsung stop semua dan memilih tidak mengajar sama sekali. Bahkan saat cuti 3 tahun saya tetap nggak kepikiran mengajar privat atau apalah gitu buat mengisi waktu.

Mengajar seolah menjadi kata dan kegiatan yang terlupakan. Jadi tawaran teman itu seperti membangkitkan sesuatu dari kubur. Awalnya saya ragu tapi sang teman berusaha meyakinkan dan kelasnya pun akan berjalan daring karena pandemi. Akhirnya saya luluh. Yah, kalo daring kan itung-itung saya latihan come back mengajar kan. Hehehe.

“Gue udah lama nggak ngajar, Bok!”

“Pasti bisalah. Kayak naik sepeda, lupa bentar terus inget.”

“Hahaha, semoga nggak kecewa ya. Kasih waktu buat persiapan.”

“Beres!”

Long story short, sudah minggu ke-5 perkuliahan berjalan dan… I love every bit of it! Well, suka menyiapkan bahan ajarnya dan Kegiatan Belajar Mengajarnya. Tapi kalo soal administrasinya; bikin RAT, SAT, dkk., Duh… Kok saya tetap malas ya. Hahaha. Mungkin itu sebabnya saya lebih cocok jadi tutor aja dibanding lebih serius di profesi ini.

Baca lebih lanjut

May is a Happy Sway

I thought they forgot but they didn’t ☺️☺️ Though it was no biggy since we were occupied with this church thingy. But when the bouquet came in the evening while I was busy preparing meal for dinner, I couldn’t be more thrilled. They really surprised me.

Aw, you guys…. Thank you 😍 Thank you for the love. Thank you for lotta hugs and kisses I received everyday. Thank you for being my guys.

Mother’s Day 2021

Happy Mother’s Day to all the moms in the world. Who have been working so hard expressing love to family, hubbies and children, sometimes sacrificing own interest for the interest of them. May God grand your heart desire for the best of your family and yourself too.

Putting the pic from Mother’s Day in 2020 here since I didn’t make any post last year. Lol. Once again, Happy Mother’s Day. Let’s sway in happiness, ladies! Our own created happiness. 😍😘